ρυζογαλο με ρυζογκοφρετεσ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας 30'

Χρόνος εκτέλεσης 60'

Μερίδες: 6

Συστατικά

  • Για το ρυζόγαλο
  • 750 ml γάλα
  • 750 ml νερό
  • 1 φασόλι βανίλιας
  • 120 gr ζάχαρη
  • 45 gr κορν φλάουρ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φλούδες λεμόνι
  • 75 gr ρύζι γλασσέ

  • Για τις ρυζογκοφρέτες
  • 6 ρυζογκοφρέτες

  • Για το σιρόπι
  • 200 gr ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Πρώτα βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το λεμόνι και την κανέλα. Βάζουμε σε μία καρσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι. Μαγειρεύουμε για 15’. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα 600 ml γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα και βράζουμε για 10’ ακόμη σε χαμηλή φωτιά. Παίρνουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ. Σχίζουμε με ένα μαχαίρι το φασόλι βανίλιας, αφαιρούμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε στο γάλα με το κορν φλάουρ. Όσο το ρυζόγαλο βράζει, ρίχνουμε το μίγμα κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4’, μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις φλούδες λεμόνι και την κανέλα και μοιράζουμε σε μπολάκια. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Θρυμματίζουμε τις ρυζογκοφρέτες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στο σιρόπι. Τις στραγγίζουμε αμέσως και τις απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στο φούρνο για 6-7’ μέχρι να καραμελώσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις σπάμε περαιτέρω, μέχρι να πάρουν τη μορφή ποπ κορν. Βάζουμε 1 κς από πάνω σε κάθε ρυζόγαλο τη στιγμή που σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα.