donuts kalabogkogretas

ΝΤΟΝΑΤΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΚΟΦΡΕΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Χρόνος προετοιμασίας 60'

Χρόνος εκτέλεσης 30'

Μερίδες: 12

Συστατικά

  • 1 πακέτο καλαμπογκοφρέτες
  • 300 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 40 ml ηλιέλαιο
  • 120 gr καστανή ζάχαρη
  • 120 gr κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 gr φρέσκο βούτυρο
  • 250 gr φαρίνα
  • 375 gr γάλα πλήρες
  • 20 gr ζάχαρη
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί να λιώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ξανθή καραμέλα. Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το διατηρούμε ζεστό. Με ένα τσέρκι 4 cm αφαιρούμε από τις γκοφρέτες ένα κομμάτι από το κέντρο. Τις βουτάμε μια μία στην καραμέλα και τις βάζουμε στο ψυγείο για 20’. Στη συνέχεια τις βουτάμε στη σοκολάτε και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 20’. Τέλος, χτυπάμε τη φαρίνα με το γάλα και τα 20 gr ζάχαρη. Βάζουμε το λάδι να κάψει, βουτάμε τις γκοφρέτες στον χυλό και τις τηγανίζουμε μία μία μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε μόλις κρυώσουν πασπαλίζοντας λίγη άχνη ζάχαρη.