banoffee ryzogkofreta

BANOFFEE ΜΕ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ

Χρόνος προετοιμασίας 30'

Χρόνος εκτέλεσης 3h

Μερίδες: 8

Συστατικά

  • Για τη βάση
  • 1 πακέτο γκοφρέτες σοκολάτα στέβια θρυμματισμένο (οι 2 για γαρνίρισμα)
  • 100 gr φρέσκο βούτυρο μαλακό

  • Για τη γέμιση
  • 400 gr ζαχαρούχο γάλα
  • 120 gr φρέσκο βούτυρο
  • 100 gr ζάχαρη
  • 3 μπανάνες σε λεπτές φέτες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τις γκοφρέτες με το βούτυρο ομογενοποιώντας πολύ καλά. Στρώνουμε το μίγμα σε βάση με τσέρκι 26 εκ, πιέζοντας ώστε να γίνει συμπαγές και επίπεδο. Βάζουμε την βάση στο ψυγείο για 30’. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και σιγοβράζουμε για 10’. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, την αδειάζουμε πάνω στη βάση και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγί. Όταν η κρέμα σταθεροποιηθεί, στρώνουμε από πάνω τις μπανάνες και καλύπτουμε με τη σαντιγι. Καλύποτυμε όλη την επιφάνεια με θρυμματισμένες ρυζογκοφρέτες και βάζουμε στο ψυγείο για 30’.