kalamboki avocado ryzogkofreta

ΚΑΛΑΜΠΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ & ΑΒΓΟ ΠΟΣΕ

Χρόνος προετοιμασίας 20'

Χρόνος εκτέλεσης 10'

Μερίδες: 1

Συστατικά

  • 2 καλαμπογκοφρέτες
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 αβγό μεγάλο
  • 2 gr μπούκοβο γλυκό
  • 4 gr θαλασσινό αλάτι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 15 ml χυμό lime
  • 3 gr σχινόπρασο
  • 15 ml ξύδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το χτυπάμε στο multi μαζί με το λάδι, το μισό αλάτι και τον χύμο lime μέχρι να γίνει κρέμα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει μαζί το ξύδι. Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. Μόλις το νερό βράσει, το στροβιλίζουμε με το φουέ και ρίχουμε μέσα το αβγό. Μόλις ψηθεί (προσέχουμε να μείνει υγρός ο κρόκος), το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει. Αλείφουμε τη γκοφρέτα με τη μισή κρέμα αβοκάντο και κολλάμε από πάνω τη δεύτερη. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στη 2η γκοφρέτα και τοποθετούμε πάνω το αβγό ποσέ και γαρνίρουμε με μπούκοβο και σχινόπρασο. Αλατίζουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.